Als passagier betrokken bij een verkeersongeval
Ben je als passagier of inzittende betrokken geraakt bij een verkeersongeval? We geven tips om je schade vergoed te krijgen en bieden emotionele hulp.
Stressklachten na een verkeersongeval
Het is normaal als je na een verkeersongeval uit je gewone doen bent. Je bent geschrokken of angstig en misschien voel je je verdrietig, boos of schuldig. Ook heb je mogelijk lichamelijke klachten en zorgen om je gezondheid, gezin en werk.
Bekijk meer tips voor omgaan met stressSchadevergoeding voor passagiers
Passagiers van een motorvoertuig krijgen meestal hun schade vergoed bij een verkeersongeval. Je kunt de eigenaar (verzekeraar) van het motorvoertuig waarmee je meereed aansprakelijk stellen. Heeft een andere partij het ongeval veroorzaakt? Dan kun je deze partij (verzekeraar) aansprakelijk stellen.
Stel de verzekeraar van het motorvoertuig aansprakelijk
Je kunt de motorvoertuigverzekeraar van het motorvoertuig waarvan je passagier was aansprakelijk stellen. Ook als het ongeval door een ander is veroorzaakt.
Je kunt er ook voor kiezen om de veroorzaker (verzekeraar) aansprakelijk te stellen.
Is de veroorzaker onbekend of niet verzekerd? Dan raden we je aan om de motorvoertuigverzekeraar van het motorvoertuig waarvan je passagier was aansprakelijk te stellen.
Schakel rechtshulp in
Bij letselschade adviseren wij je om een rechtshulpverlener in te schakelen. Een rechtshulpverlener helpt je de schade te berekenen, bepaalt waar je een schadevergoeding kunt krijgen en onderhandelt over de schadevergoeding
Claim de schade bij de verzekering inzittenden
Heeft de eigenaar van het motorvoertuig een schadeverzekering inzittenden? Dan kun je je schade daar claimen.
Claim je schade bij de ongevallen-inzittendenverzekering
Heb je te maken met blijvende invaliditeit en heeft de eigenaar van het motorvoertuig een ongevallen-inzittendenverzekering? Dan kun je je schade daar claimen.