Omgaan met stress na een woninginbraak
Als er bij je is ingebroken, kun je last krijgen van emotionele en lichamelijke reacties. Dit is heel normaal. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis. Onze tips helpen je om te gaan met stressklachten na een woninginbraak.
Stressklachten na een inbraak
Een woninginbraak kan veel stress veroorzaken. Iemand kwam zonder toestemming in je woning. Misschien was je thuis toen het gebeurde of heb je de inbreker zelfs gezien. Hierdoor kun je je onveilig voelen in je eigen huis. Je kunt schrikken van onbekende geluiden en bent misschien bang dat er weer wordt ingebroken.
Zijn er spullen meegenomen die grote emotionele waarde voor je hadden? Deze spullen zijn onvervangbaar. Het is logisch als je verdrietig of boos bent over het verlies van deze bezittingen.
Breng je stressklachten en herstel in kaart
Met de Herstelmeter breng je jouw stressklachten en herstel in kaart. Je krijgt tips om je klachten te verminderen. Wij adviseren je de test elke week in te vullen. Zo krijg je grip op je herstel.
Log in met DigiD op Mijn Slachtofferhulp om de Herstelmeter te gebruiken.
Inbraakpreventie
Heb je een woninginbraak meegemaakt of is er een poging tot inbraak gedaan? Voel je je minder veilig in je huis? Door je woning te beveiligen verklein je de kans op een nieuwe inbraak en voel je je weer prettig in je eigen huis.
Bekijk wat je kunt doenHoe gaan anderen hiermee om?
'De dieven namen laptops, een televisie en sieraden mee.'