Hulp na een verkeersongeluk
Je hebt een verkeersongeluk meegemaakt en zit met schade. Dat is vervelend, kan erg heftig zijn en verandert soms je leven. Je wilt je geld terug en je spullen vergoed krijgen. En bijvoorbeeld reparaties aan je fiets, scooter, e-bike of fatbike vergoed krijgen. Wij vertellen je over de mogelijkheden tot schadevergoeding en wat je moet regelen om schadevergoeding te krijgen.
Ongeluk gehad? Doe dit eerst
1. Verzamel gegevens
Wissel gegevens uit met betrokkenen en omstanders. Maak ook foto's van de situatie en de schade.
2. Meld je schade
Meld je schade zo snel mogelijk na de aanrijding door het Europees Schadeformulier in te vullen. Dit kan online of op papier.
3. Zoek hulp bij klachten
Neem bij klachten altijd contact op met je huisarts. Ook als je denkt dat jouw klachten meevallen. Dat is niet alleen belangrijk voor je herstel, maar ook voor de afhandeling van de schade.
4. Houd je schade bij
Houd je schade en kosten bij, ook als de verzekeraar nog bezig is met het onderzoek naar de aansprakelijkheid. Gebruik de tool schade in kaart zodat je niets vergeet.
Welke schade en kosten kunnen worden vergoed?
Bekijk het verhaal van Dennis
-
Dennis komt thuis te zitten na een auto-ongeluk
Goed om te weten
-
Tips voor omgaan met stress
Na een ingrijpende gebeurtenis kun je stress ervaren. Meestal gaat deze stress vanzelf over. Toch kan dit erg vervelend zijn. Wij geven je tips hoe je met stress om kunt gaan.
-
Met fiets en fatbike vaak recht op schadevergoeding na ongeluk
Als fietser, fatbiker en voetganger ben je kwetsbaar vergeleken met een motorvoertuig. Je hebt daarom extra bescherming in de wet.
-
Aangifte doen na een verkeersongeval?
Was er sprake van een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf en was er geen politie op de plek van het ongeluk? Dan is het verstandig om aangifte te doen.
- De politie legt jouw verhaal vast in een aangifte.
- Dit kun je als bewijs gebruiken bij het terugvragen van de schadevergoeding.
Je kunt ook bij de politie aangifte doen als de ander wegreed. Doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar.
-
Kras op je auto of scooter?
Wat je het beste kan doen, hangt af van hoe de kras is ontstaan. Ook als je andere schade hebt zoals blikschade of een kapotte spiegel.
-
Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt soms je schade
Schade die is veroorzaakt door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig wordt soms vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer.
Direct contact
-
Vragen? Neem contact met ons op
Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij staan graag voor je klaar.