Jaarverslag
In haar jaarverslag blikt Slachtofferhulp Nederland terug op het voorgaande jaar. Hoe ging het met de zorg voor slachtoffers? Daarnaast presenteren we de financiële resultaten en vertellen we over samenwerking met onze partners.
Jaarverslag 2023
‘Dankzij de tomeloze inzet van onze betaalde en onbetaalde medewerkers hebben we in 2023 weer meer slachtoffers kunnen ondersteunen,’ vertelt de Raad van Bestuur in het jaarverslag 2023. ‘Een belangrijke oorzaak is dat de politie nu ook mensen die online aangifte doen naar ons verwijst. Ook zijn er steeds meer mensen die zichzelf melden.’
In het jaarverslag 2023 Meer slachtoffers nog beter helpen komen verhalen van samenwerkingspartners, ervaringsverhalen en verhalen van medewerkers samen. Marjolein verloor haar partner door een verkeersongeval, Muriël werd beroofd. Zij vertellen over de impact van de gebeurtenissen en hoe de dienstverlening van Slachtofferhulp hen verder hielp.
Burgemeester Aboutaleb blikt terug op de schietpartijen in Rotterdam met zoveel directe en indirecte slachtoffers, en op de inzet van Slachtofferhulp Nederland. Gemeente, politie en GGD zijn blij met de ondersteuning die Slachtofferhulp dan biedt. ‘Hun inzet is goud waard’.
Resultaten
In het jaarverslag melden we wat er bereikt is in 2023. De feiten en cijfers laten zien dat er onveranderd behoefte is aan onze hulp.
Lees hier het digitale Jaarverslag 2023 van Slachtofferhulp Nederland.
Eerdere jaarverslagen
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2022 (digitaal)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2021 (digitaal)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2020 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2019 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2018 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2017 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2016 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2015 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2014 (pdf)
- Jaarverslag Slachtofferhulp Nederland 2013 (pdf)
Slachtofferhulp Nederland werkt vanuit tientallen locaties door heel Nederland. Het landelijk kantoor zit in Utrecht. De Raad van Bestuur bestaat uit 2 personen, de Raad van Toezicht uit 5 personen.
Slachtofferhulp Nederland krijgt subsidie van de Rijksoverheid en gemeenten. Ook krijgen we particuliere donaties. Daardoor kunnen we slachtoffers gratis helpen.