Als je als professional slachtoffer wordt
Als professional kun je te maken krijgen met agressie, intimidatie, vernielingen, diefstal of bedreigingen tijdens je werk. Je kunt, kortom, zelf slachtoffer worden. Wat voor impact heeft dat? Wat komt er op je af? Met wie bespreek je het intern? Hoe ga je ermee om als je bang wordt, bijvoorbeeld omdat je bedreigd wordt? Hier vind je meer informatie – en waar je in verschillende situaties voor ondersteuning terechtkunt.
Omgaan met agressie
In bedreigende situaties is het zaak om te voorkomen dat emoties verder oplopen, aan te geven wat je grenzen zijn en er voor de zekerheid een collega bij te halen. Daarbij is het goed je te realiseren dat er verschillende vormen van agressie zijn die elk een nét iets andere aanpak vragen.
Bedreigd tijdens het werk
Ben je tijdens de uitvoering van je werk bedreigd of mishandeld? Hier lees je wat je in dat geval kunt doen en waar Slachtofferhulp je bij kan helpen.
Bedreigd tijdens het werkJe bent bedreigd als politiek ambtsdrager
Als bestuurder, wethouder of raadslid kan je geconfronteerd worden met (be)dreigingen en ondermijnende invloeden. Welke stappen kan je dan nemen en waar kan je terecht?
Weerbaar bestuurSeksueel grensoverschrijdend gedrag
Ook professionals krijgen helaas te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag van bijvoorbeeld cliënten of collega’s. Hier vind je tips en informatie.
Seksuele intimidatieDiefstal
Jaarlijks krijgt een op de 10 bedrijven te maken met een inbraak. Welke mogelijkheden zijn er dan om je schade vergoed te krijgen?
DiefstalNa een ingrijpende gebeurtenis is het normaal dat mensen last hebben van emoties en stressklachten. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Wij helpen je zodat klachten verminderen of verdwijnen.
Aangifte doen is de eerste stap om de dader te vervolgen en is vaak nodig om je schade vergoed te krijgen.